Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tegnap és ma

2013.02.22

 

Rövid és középtávú vagyongazdálkodásunkról

- tavasszal kezdődhetnek községünkben a csatornázási munkálatok -

 

A tegnapi rendkívüli testületi ülésen, valamint a mai ünnepségen előremutató, nagyszerű és reményeket is keltő fejleményeknek lehettünk tanúi. Őszintén írom le: olyan jó érzés végre színtisztán pozitív dolgokról tudósítani…!!!

 

Szennyvízcsatorna-beruházás

 - II. ütem -

 

A „Mezőfalva, Baracs, Nagyvenyim és Kisapostag szennyvízcsatorna-hálózatának bővítése” tárgyú projektben a közbeszerzési eljárást lezáró döntés megszületett, Mezőfalva és Térsége Szennyvízberuházó Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa a közbeszerzési eljárást eredményesnek nyilvánította. Mezőfalván - ahogyan Baracson is - az eljárás nyertese a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. lett. A négy résztvevő községet figyelembe véve közel másfélmilliárd forint értékű(!) kivitelezői szerződés ünnepélyes aláírására ma került sor. Ennek következtében a kivitelezői munkálatok a tavaszi idő függvényében rövidesen megkezdődhetnek.

 

A délelőtti, ünnepélyes szerződés aláírásakor elhangzott: ez a projekt lesz a 2010-2014 közötti időszak legnagyobb értékű beruházása a Dunaújváros-környéki településeken. Az előkészítés során számos közbeszerzés zajlott, de ezekkel kapcsolatban egyetlen esetben sem került sor jogorvoslati eljárásra, ami ilyen milliárdos értékű projekteknél szinte egyedülálló teljesítmény. Az eredetileg tervezett két milliárd forint körüli projektérték a nyílt és tiszta versenynek köszönhetően közel fél milliárd forinttal lett alacsonyabb! A négy településen majd' 6200 embert érint a csatornázás hamarosan kezdődő második üteme. A kivitelezőknek összesen mintegy 34,5 kilométeres hálózatot kell majd megépíteniük.

image00001.jpg

Fotó: Horváth László - mezohir.info

A jól megkomponált rendezvényen - többek között - falunk polgármestere Márok Csaba, a Mezőfalva és Térsége Szennyvízberuházó Önkormányzati Társulás elnöke-, L. Simon László térségünk országgyűlési képviselője-, Pintérné Gyuricza Ágnes közbeszerző-; Beke László, a Be-Group Kft. ügyvezetője (FIDIC mérnök)-; és Kiss Attila, a Mezőfalváért Egyesület elnöke mondott rövid beszédet.

E jeles eseményről további információk és képek itt:

www.mezohir.info

Önkormányzatunk a 2012. év végén részt vett az adósságrendezési eljárásban, ennek köszönhetően 58.000.0000 Ft-os első ütemre felvett hitelünktől és 30.000.000 Ft-os folyószámlahitelünktől szabadultunk meg. Ez jelentős fellélegzés a településnek.

 

Egyéb, gazdálkodásunkhoz tartozó „tételek”

- most és később -

 

Az IKSZT (Integrált Közösségi Szolgáltató Tér) kialakítása után a működés elkezdődött: a Kiss Kálmán Művelődési Ház az eddigiekhez képest szembetűnően gazdagabb programkínálattal áll a lakosság rendelkezésére. A pályázathoz kapcsolódó kulturális project 2017. szeptember 30-ig fut.

 

A biokazán futó programja a Polgármesteri Hivatal, Óvoda, Óvoda konyha és a Szociális, Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény épületében jelenleg zajlik. Ennek keretében a faaprító már megérkezett, rövidesen a kazán is beállításra kerül.

 

A folyamatban lévő napelemes pályázatunkkal tovább csökkenthetjük villanyáram költségeinket. A közbeszerzési eljárás lezárásra került, a pályázat készítése és beadása folyamatban van.  

 

A Polgármesteri Hivatalban két számítógépet kell beszerezni (az adóigazgatási feladatokat végző ügyintézőknél a régi gépeket korszerűekre kell cserélni, hogy a programok megfelelően működjenek).

 

A Semmelweis utca József nádor utca felöli vége jelenlegi betonos részét le kell aszfaltozni a balesetek elkerülése érdekében.

 

A rdaépítés folytatása a csatornázott településrészen.

 

A település teljes ivóvízhálózatának rekonstrukciója.

 

A Polgármesteri Hivatal felújítása, egy korszerű szolgáltató központ kialakítása.

 

Az óvodai tornaszoba kialakítása.

 

Polgármesteri Hivatal / Bán Balázs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.